На 19.12.2011 г. с решение на УС на БФАС се приема "Наредба за организиране и провеждане на автомобилни състезания и шампионати през 2012 г.", в която е включен и шампионатът "Тайм Атак", който се организира от "Дрифт Клуб България" в продължение на 3 години. В тази наредба е посочено, че всички участници от този шампионат ще трябва да заплатят такса за лицензиране към БФАС в размер на 120 лв. Също така в наредбата са описани и допълнителни задължения за организаторите на отдлените кръгове от шампионата, което допълнително ще натоварии техните бюджети, а това неминуемо би рефлектирало върху таксата за участие на всеки участник.
"Дрифт Клуб България" заема твърда позиция против тази наредба и тотално неодобрение към нея. С това съобщение ръководството на Клуба официално декларира категорично нежелание да се съобразява с наредбата при организацията на шампионата през 2012 г. и заявява, че няма да допусне шампионат, който има за цел да намалява ПТП-тата по улиците на страната ни, да бъде обременен с толкова много допълнителни финанси за участниците. С тази наредба БФАС показва, че няма никакво желание да се присъедини към инициативата на "Дрифт Клуб България" от 2009 г. за привличането на повече хора към пистите на България, вместо да застрашават човешки животи по улиците. Нещо повече - в наредбата ясно личи, че целта на БФАС е единствено и само попълването на бюджета на федерацията, като не се дава сметка за социалната страна на автомобилния спорт.
За всички настоящи и бъдещи участници в шампионата "Тайм Атак":
Шампионатът ще продължи да се организира както до сега - без никакви лицензионни такси!
Календарът и регламенът за 2012 г. ще бъдат обявени най-късно до Нова година!
http://dcb.bg/read.php?id=119
Нямам какво да добавя без да кълна някои ....
БФАС - лакоми Старци
Модератор: doctor
- doctor
- Moderator
- Kapa: заготовка за чук и crx
- Status: Извън линия
- motor1sta
- Moderator
- Kapa: 4G D15Bzle (ED6)
Re: БФАС - лакоми Старци
Да го лапат бе! Какви са тея бунаци, че те ще казват кой какво ще организира. Това би ми звучало добре само и ЕДИНСТВЕНО ако заплатилите 120 лв (уж за лиценз) могат да карат на планинските състезания. Иначе могат да идат да се гръмнат тъпите олигофрени от БФАС ...........
- AMD
- Moderator
- Kapa: 5ген. Сивик B16А2
БФАС---- аман от лапачи.Що не вземат да направят писта като писта,тогава да претендират за нещо си.
П.П: Българска Федерация на Алчните Старци
П.П: Българска Федерация на Алчните Старци
- doctor
- Moderator
- Kapa: заготовка за чук и crx
То гледам че има и програма за Таим Атак на офицялната страница, като са я преписали ли, откраднали ли, де да ги знам тия. Страно че и Искрен не знаел кои откъде се мъчи да му открадне шампионата. http://www.bfas-bg.org/cgi-bin/e-cms/vi ... 1&p=0035&g
Специално за Тайм Атак гледам следните дати:
АПРИЛ
31.03-01.04 Тайм Атак „Калояново”
21-22.04 Тайм Атак „Плевен”
ЮЛИ
14-15 Тайм Атак „Кюстендил”
СЕПТЕМВРИ
28-30 Тайм атак „Видин”
ОКТОМВРИ
20-21 Тайм атак „Калояново”
Ето я и наредбата http://www.bfas-bg.org/fce/001/0040/fil ... S_2012.pdf дето задължава всички да имат "паспорти" (демек даи да лапаме по 120лв.). Да не говорим че искат по 250лв. от организатора че да осигори всичко за делегати и тем подобни "офицялни" лица (то трябва да ни направи такса участие 100лв. минимум).
Тъй като гледам са вписали и дрифт серийте на Искрен, абе яко се нагуши някои ама няма да е от мен.
Е по коледа стават чудеса, дет се вика.
Специално за Тайм Атак гледам следните дати:
АПРИЛ
31.03-01.04 Тайм Атак „Калояново”
21-22.04 Тайм Атак „Плевен”
ЮЛИ
14-15 Тайм Атак „Кюстендил”
СЕПТЕМВРИ
28-30 Тайм атак „Видин”
ОКТОМВРИ
20-21 Тайм атак „Калояново”
Ето я и наредбата http://www.bfas-bg.org/fce/001/0040/fil ... S_2012.pdf дето задължава всички да имат "паспорти" (демек даи да лапаме по 120лв.). Да не говорим че искат по 250лв. от организатора че да осигори всичко за делегати и тем подобни "офицялни" лица (то трябва да ни направи такса участие 100лв. минимум).
Тъй като гледам са вписали и дрифт серийте на Искрен, абе яко се нагуши някои ама няма да е от мен.
Е по коледа стават чудеса, дет се вика.
- Hondю
- Administrator
- Kapa: 4G.
Аз го написах и във фейсбук по този въпрос:
Да ходят да се шибат палячовците от БФАС.
Какъв е тоя календар само с едно мероприятие за цяло лято?
Да ходят да се шибат палячовците от БФАС.
Какъв е тоя календар само с едно мероприятие за цяло лято?
- motor1sta
- Moderator
- Kapa: 4G D15Bzle (ED6)
"a) да участват само в състезания, включени в различните видове шампионати под егидата на БФАС или със съгласието на БФАС"
Е значи могат да се организират без "СЪГЛАСИЕТО" на тея палячовци ..... Леле ... прочетох цялата наредба и умрях от смях Такива турбо селяни и олигофрениу няма никъде
Само не знам тея дали наистина си вярват
Опи, видяли клас S2000 какво включва ... 1.6 турбо и 2.0 АТМОСФЕРНИ
Е значи могат да се организират без "СЪГЛАСИЕТО" на тея палячовци ..... Леле ... прочетох цялата наредба и умрях от смях Такива турбо селяни и олигофрениу няма никъде
Само не знам тея дали наистина си вярват
Опи, видяли клас S2000 какво включва ... 1.6 турбо и 2.0 АТМОСФЕРНИ
- necentrovaniq
- Хонда Гуру
- Kapa: д14а2 & Д13б2 дуал
Тия определено са откачили...
Може ли да искат 120 кинта за 4 участия... Да бяха 15-20 кръга да , но това е смешно, жалко и позорно...
п.п. Нема такава държава...
Може ли да искат 120 кинта за 4 участия... Да бяха 15-20 кръга да , но това е смешно, жалко и позорно...
п.п. Нема такава държава...
Ако един проблем си има решение, значи не е проблем
В главата ми има 3ма бръмбари , но са с вишо сите и играят " Каре белот "
В главата ми има 3ма бръмбари , но са с вишо сите и играят " Каре белот "
Върни се в “Тайм Атак / Италианско преследване”