променливи обороти при ГИ

АГУ, ГИ и др.

Модератори: AMD, motor1sta

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру
Kapa: Honda CR-V Lancia Ypsilon
Status: Извън линия

Re: променливи обороти при ГИ

Мнениеот zero » 18 мар 2011, 13:49

Latest post of the previous page:

Е тва дето си оградил с лилаво , само два болта го държат, нищо друго не се сваля, като го свалиш ще видиш две дупки едната с мрежичка и голяма мизерия събрана на мрежичката, чисти там с някъв препарат, бензин спирт или меглио, вътре самото буталце затваря една дупчица но едва ли ще можеш да бръкнеш по някъв начин там . То е достатъчно да изчистиш мрежичката, а вътре като го накиснеш малко с меглио и после изплакнеш със спирт ще се позачисти.

-- 18 Мар 2011, 13:55 --

Ето снимки след и преди чистене :)
Прикачени файлове
Clipboard12.jpg
Clipboard12.jpg (161.59 KиБ) Видяна 32179 пъти
Clipboard12.jpg
Clipboard12.jpg (161.59 KиБ) Видяна 32179 пъти
Clipboard11.jpg
Clipboard11.jpg (139.25 KиБ) Видяна 32179 пъти
Clipboard11.jpg
Clipboard11.jpg (139.25 KиБ) Видяна 32179 пъти

Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!.... a вече и на доктори!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано ;)

Потребителски аватар
Mad`Head
Начинаещ Хонда Фен
Начинаещ Хонда Фен
Kapa: Coupe d15b7

Мнениеот Mad`Head » 18 мар 2011, 14:17

Благодаря ти отново! Тези дни ще го почистя и ще пиша :hondarlz:

The Power Of Dreams

Потребителски аватар
Mad`Head
Начинаещ Хонда Фен
Начинаещ Хонда Фен

Мнениеот Mad`Head » 24 дек 2011, 16:31

Съжалявам, че пиша чак сега, но по стечение на обстоятелствата сега му дойде времето на клапана за празен ход и общо взето май на всичко по колата. Днес го изчистих и нещата са по-добре, поне с празния ход. На накяколко пъти засичах разхода изванградско и нещо не ми харесва излиза ми от порядъка на 10/100 това при постоянна скорост на магистрала от порядъка на 120-130, смених филтрите, но нищо не се промени. Един приятел ми е обещал да ми сглоби кабел за газовото, и мисля да се учим да я настройваме. Ще пиша като има някакъв резултат. А между временно четох, че има някакви ремонтни комплекти за рейката(мн взе да трака), обаче незнам дали няма да трябва да се калиброва наново, някой по- запознат?

The Power Of Dreams

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру

Мнениеот zero » 26 дек 2011, 21:21

Не, сменяи смело, поне така кат я гледам на снимките не е от тея дет се калибрират, повисокия разсход може да е от нея, като са износени гумичките и не оплътняват си засмуква ненужна газ от тях. Тая реика маи е Раил, ремонтните комплекти мисля бяха по 8 лева броиката буталце с гумичка или нещо такова, взимаи разглобявая я смело и сменяи, за всеки случи не и развиваи долните щуцери дет са закачени за тях маркучите към колектора, има реики които тея щуцери са калибрирани спрямо буталцата за да отварят всички по еднакво разстояние. За това сваляи само отгоре бубунката и под нея цилиндъра на буталцето.

Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано ;)

Потребителски аватар
Mad`Head
Начинаещ Хонда Фен
Начинаещ Хонда Фен

Мнениеот Mad`Head » 25 фев 2012, 15:45

Здравейте! След като смених всички буталца в рейката колта започна да работи много по добре, има още какво да се желае, но кабела ми не е готов все още! О-пръстените в задната част на бутацата бяха много зле не приличаха на гумички и бяха много изядени, водачите понапълнени с графит :D . След смяната разхода ми падна с около 1, 5 литра, но мисля би трябвало да падне още малко след настройка :) . Испарителя ми е заволи, как мислите може ли за около 40 000 км мембраните да са за смяна? Четох някаде, че трябва да искарат около 80 000 :?:

The Power Of Dreams

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру

Мнениеот zero » 23 мар 2012, 21:17

Изпарителя не бараи, тва не е обикновена АГУ, мембраните са Ок докато не се спукат, преди тва нищо не им пречи :)

Потребителски аватар
Mad`Head
Начинаещ Хонда Фен
Начинаещ Хонда Фен

Мнениеот Mad`Head » 12 апр 2012, 16:58

Темата стана доста обощителна, ако прeценят модераторите, моля да променят заглавието. Аз да питам пак, след като най-накрая се сдобих с кабел и реших да пробвам дали свързва компютрите и, след като установих, че ги свързва, не съм барникал нищо просто малко по форсирах да видя кое мърда и кое не :D. Дали съм прецакал нещо настойките с които беше колата, при положение, че накрая изгасих и разгчих кабела без да съм правил самостройка и каквато и да било друга, опитах само уж да запаметя настоящите на "карта". :?:

The Power Of Dreams

Върни се в “Алтернативни горива”