Здравейте! Преди някоколко дни писах в блога на една фирма за монтаж на ННО системи по долния текст ама те май нещо се уплашиха и не искат да го побликуват и да отговорят. Кажете си ва6ето мнение относно това което мисля аз. Блога е на Hydroxsystems

"Здравейте! До колкото съм запознат със съвременните двигатели с вътрешно горене, изгарянето на водород и кислород в цилиндара не е най-здравословното нещо за него.Отделянето на водна пара с виска температура и налягане няма ли да е вредно за материялите от горивната камера(клапани, глава, бутало, сигменти, цилиндър, гарнитура на главата)? Какво става с ламбда сондата когато покраи нея минава водна пара? Ами тръбите на изпускателната система?
за почистването на саждите съм съгласен до някаде ама за вреди нищо не споменавате. Каква е химическата реакция на водата в цилиндара с останалите изгорели газове от дизела или бензина. при тая температура не се ли образуват киселини и основи които да окисляват частите на двигателя, разглобявали ли сте двигател след работа с ННО система и има ли последствия? Защо да не бензинов двигател да не работи само на браунов газ ами трябва и бензин?
за дизела е ясно трябва нафта щото ина4е няма да има самозапалване на каъвто и да било газ освен етер де

Да не се окайе в един момент ,че икономията която е направена ще е минимална в сравнение с разходите за части и труд дори и в най-евтиния автосервиз? Иначе е добро като идея ама дали няма последствия. Споделети за наблюдения върху двигатели дълго работили с такава система(ННО) евентуално за снимки на разглобен такъв двигател :]
Благодаря ви за отговорите предварително

"