Въпросче

АГУ, ГИ и др.

Модератори: AMD, motor1sta

Потребителски аватар
ники йовчев
Новак
Новак
Kapa: прелюд
Status: Извън линия

Въпросче

Мнениеот ники йовчев » 28 дек 2010, 21:54

на сивик 96 г 75коня мотор d14a3 може ли да се постави обикновенно газово или само газов инжекцион

Потребителски аватар
dominiko
Moderator
Moderator
Kapa: civic ej9
Контакти:

Re: Въпросче

Мнениеот dominiko » 29 дек 2010, 06:40

Ми по принцип може обикновена газова.Гледал ли си всмукателния колектор, по принцип е метален, което ще рече че нямаш никакви грижи да боднеш АГУ.И аз съм с този мотор ако има нещо друго питай.

krasi-mir : "п.п.Дом е като шоп, нищо, че е от Шумен - "И сами да съм на пато, па, че се гоним!"
Изображение

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру
Kapa: Honda CR-V Lancia Ypsilon

Мнениеот zero » 29 дек 2010, 08:50

Бе то може ама за кво ти е тая обикновенна, аиде ако е обикновена поне да е второ поколение с газ контрол инак е едно голямо нищо :) Особено пък на хонда дето все плюят леглата на клапаните, а то не е само при хонда ами при всички го има тоя момент когато в стремежа си да свалиш разхода на газ обедняваш от крана умишлено сместа и после що прегорели клапаните. Ако слагаш обикновена сложи с газ контрол за да избегнеш тоя недостатък с липсата на контрол на горивната смес. Обаче пък цената и е над 600 лева, а ГИ се намират вече и по 800-900 лева. Сам реши какво да сложиш :)

Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!.... a вече и на доктори!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано ;)

Потребителски аватар
dan4060
Хонда Гуру
Хонда Гуру
Kapa: Honda Accord

Мнениеот dan4060 » 29 дек 2010, 16:54

Видове газови уредби

--------------------------------------------------------------------------------

Както знаете,газовите уредби се разделят основно на 3 типа:
1.Конвенционална(карбураторен тип)-изпарител с плочка.Газта постъпва в колекторите ПРЕДИ дроселовата клапа,като там се извършва смесообразуването.
2.Газов инжекцион(ГИ)-изпарител-редуктор за налягане на газта,електрически дюзи,управлявани от газово ЕКУ ,което "чете" бензиновото и преработва сигнала за разликата във времето за изгаряне на газта и съответно постъпване на горивото СЛЕД дроселовата клапа,непосредствено до клапаните.
3.Газов инжекцион с течна фракция-съвършенната газова система.Представлява газов аналог на бензинов инжекцион с помпа в бутилката,входяща/изходяща газ и електрически инжектори работещи с течна фракция.Течната газ се впръсква в колекторите,подобно на другите ГИ.Но тук имаме изпарение непосредствено до клапаните.В този момент газта увеличава собствения си обем 275 пъти.Вследствие на това в работата на мотора се усеща тъй наречения "турбо ефект". Колега имам питане, какъв ти е разхода на бензин ,че желаеш да слагаш газова уредба. Според мен, излишни средства.

За да получиш повече от живота,
дай повече от себе си.

Потребителски аватар
ники йовчев
Новак
Новак
Kapa: прелюд

Мнениеот ники йовчев » 29 дек 2010, 21:08

питам за познат но и мен ме интересува трся си сивик и се чудя 5 или6 генерация защото ще се кара на газ на бензин ми идва скъпичко
маи ще се опиентирам а 5 генерация
по елементарное газовото иначе прелюда си варви идеално на газ

Потребителски аватар
dan4060
Хонда Гуру
Хонда Гуру
Kapa: Honda Accord

Мнениеот dan4060 » 30 дек 2010, 08:30

Колега пращам ти файл на който е изобразено видове газови уредби и цени.Дано да ти бъда от полза. http://www.sofgas.com/page4.html

За да получиш повече от живота,
дай повече от себе си.

Върни се в “Алтернативни горива”