Въпросче
- ники йовчев
- Новак
- Kapa: прелюд
- Status: Извън линия
Въпросче
на сивик 96 г 75коня мотор d14a3 може ли да се постави обикновенно газово или само газов инжекцион
- dominiko
- Moderator
- Kapa: civic ej9
- Контакти:
Re: Въпросче
Ми по принцип може обикновена газова.Гледал ли си всмукателния колектор, по принцип е метален, което ще рече че нямаш никакви грижи да боднеш АГУ.И аз съм с този мотор ако има нещо друго питай.
krasi-mir : "п.п.Дом е като шоп, нищо, че е от Шумен - "И сами да съм на пато, па, че се гоним!"

- zero
- Хонда Гуру
- Kapa: Honda CR-V Lancia Ypsilon
Бе то може ама за кво ти е тая обикновенна, аиде ако е обикновена поне да е второ поколение с газ контрол инак е едно голямо нищо
Особено пък на хонда дето все плюят леглата на клапаните, а то не е само при хонда ами при всички го има тоя момент когато в стремежа си да свалиш разхода на газ обедняваш от крана умишлено сместа и после що прегорели клапаните. Ако слагаш обикновена сложи с газ контрол за да избегнеш тоя недостатък с липсата на контрол на горивната смес. Обаче пък цената и е над 600 лева, а ГИ се намират вече и по 800-900 лева. Сам реши какво да сложиш 

Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!.... a вече и на доктори!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!.... a вече и на доктори!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано

- dan4060
- Хонда Гуру
- Kapa: Honda Accord
Видове газови уредби
--------------------------------------------------------------------------------
Както знаете,газовите уредби се разделят основно на 3 типа:
1.Конвенционална(карбураторен тип)-изпарител с плочка.Газта постъпва в колекторите ПРЕДИ дроселовата клапа,като там се извършва смесообразуването.
2.Газов инжекцион(ГИ)-изпарител-редуктор за налягане на газта,електрически дюзи,управлявани от газово ЕКУ ,което "чете" бензиновото и преработва сигнала за разликата във времето за изгаряне на газта и съответно постъпване на горивото СЛЕД дроселовата клапа,непосредствено до клапаните.
3.Газов инжекцион с течна фракция-съвършенната газова система.Представлява газов аналог на бензинов инжекцион с помпа в бутилката,входяща/изходяща газ и електрически инжектори работещи с течна фракция.Течната газ се впръсква в колекторите,подобно на другите ГИ.Но тук имаме изпарение непосредствено до клапаните.В този момент газта увеличава собствения си обем 275 пъти.Вследствие на това в работата на мотора се усеща тъй наречения "турбо ефект". Колега имам питане, какъв ти е разхода на бензин ,че желаеш да слагаш газова уредба. Според мен, излишни средства.
--------------------------------------------------------------------------------
Както знаете,газовите уредби се разделят основно на 3 типа:
1.Конвенционална(карбураторен тип)-изпарител с плочка.Газта постъпва в колекторите ПРЕДИ дроселовата клапа,като там се извършва смесообразуването.
2.Газов инжекцион(ГИ)-изпарител-редуктор за налягане на газта,електрически дюзи,управлявани от газово ЕКУ ,което "чете" бензиновото и преработва сигнала за разликата във времето за изгаряне на газта и съответно постъпване на горивото СЛЕД дроселовата клапа,непосредствено до клапаните.
3.Газов инжекцион с течна фракция-съвършенната газова система.Представлява газов аналог на бензинов инжекцион с помпа в бутилката,входяща/изходяща газ и електрически инжектори работещи с течна фракция.Течната газ се впръсква в колекторите,подобно на другите ГИ.Но тук имаме изпарение непосредствено до клапаните.В този момент газта увеличава собствения си обем 275 пъти.Вследствие на това в работата на мотора се усеща тъй наречения "турбо ефект". Колега имам питане, какъв ти е разхода на бензин ,че желаеш да слагаш газова уредба. Според мен, излишни средства.
За да получиш повече от живота,
дай повече от себе си.
дай повече от себе си.
- ники йовчев
- Новак
- Kapa: прелюд
питам за познат но и мен ме интересува трся си сивик и се чудя 5 или6 генерация защото ще се кара на газ на бензин ми идва скъпичко
маи ще се опиентирам а 5 генерация
по елементарное газовото иначе прелюда си варви идеално на газ
маи ще се опиентирам а 5 генерация
по елементарное газовото иначе прелюда си варви идеално на газ
- dan4060
- Хонда Гуру
- Kapa: Honda Accord
Колега пращам ти файл на който е изобразено видове газови уредби и цени.Дано да ти бъда от полза. http://www.sofgas.com/page4.html
За да получиш повече от живота,
дай повече от себе си.
дай повече от себе си.
Върни се в “Алтернативни горива”