Хаиде честито, що е то АГУ и има ли почва при Хонда :)

АГУ, ГИ и др.

Модератори: AMD, motor1sta

Потребителски аватар
OCEAN
Новак
Новак
Kapa: CIVIC B18C4
Status: Извън линия

Re: Хаиде честито, що е то АГУ и има ли почва при Хонда :)

Мнениеот OCEAN » 02 сеп 2010, 22:39

Latest post of the previous page:

Здравейте и от мен.
Една препоръка към газифицираните хонди:недейте да ги пържите в обороти когато сте на газ,карайте до 4хил.оборота и ще искарат повече.Аз съм много против газът но пусти скъп бензин....Моето газово е на сим газ и за сега е без проблемно вече две години.
Та какво правя аз.В града карам само на бензин,газовото го ползвам само за извън градски и дълги преходи като на дълак път в повечето случаи карам като дядка,в смисъл заковавам на 90-100 и много рядко при изпреварване стигам до витека но за момент.(иначе в града на 1ва 2ра 3та му се наслаждавам доволно ]:) но на бенц)Та според мен газът е смърт за всеки двигател но е евтин,а и аз съм много доволен от разхода на Б18ката на дълго!
Та който каквото и да ми приказва то ако беше много хубаво те колите от завода щяха да излизат газифицирани,а не да им правят инжекцион помпи,та да подкачва бензина та и налягане незнам си колко атмосвери да му прави.

п.п.Поздрави за харабийския форум,честито за новата ни придобивка.

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру
Kapa: Honda CR-V Lancia Ypsilon

Мнениеот zero » 03 сеп 2010, 07:10

Повечето Ги имат функция да минават на бензин над определени обороти примерно 4000 :) така че като я изпържиш след 4 минава на бенз :) Лошото е ако решиш да караш със 150 по магистралата :) ще караш все на бензин :)

Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!.... a вече и на доктори!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано ;)

Потребителски аватар
simeonlukov
Новак
Новак
Kapa: Civic 1.4 96'

Мнениеот simeonlukov » 04 окт 2010, 10:36

Аз си карам на газ от година и половина (40 000 км) и нямам проблеми (освен, че от време на време ми гори въздушния филтър)
Миналата седмица се загледах в плочката, тя е с по малък диаметър от диаметара на дросела което ми се вижда нередно. Махната ми е гарнитурата под дросела и сега уж с пълния размер на дросела, да ама не, сега с тач плачка пак същатата работа.
Не трябвали плочката да е със същия вътрешен диаметър както на дросела?

Потребителски аватар
simeonlukov
Новак
Новак
Kapa: Civic 1.4 96'

Мнениеот simeonlukov » 04 окт 2010, 10:43

Аз си карам на газ от година и половина (40 000 км) и нямам проблеми (освен, че от време на време ми гори въздушния филтър)
Миналата седмица се загледах в плочката, тя е с по малък диаметър от диаметара на дросела което ми се вижда нередно. Махната ми е гарнитурата под дросела и сега уж с пълния размер на дросела, да ама не, сега с тач плачка пак същатата работа.
Не трябвали плочката да е със същия вътрешен диаметър както на дросела?

Потребителски аватар
street_racing
Новак
Новак
Kapa: хонда акорд

Мнениеот street_racing » 04 окт 2010, 21:19

С риск да изглеждам смешно искам и аз да попитам някой неща. Карам хонда акорд 2002г 1.8 - 136к.с. двигателя мисля че е ф18б2. От много време се колебая дали да слагам газ или не (малко съм скептично настроен въпреки че ще е ГИ), та ако може да ми дадете някакви насоки каква точно да бъде марката, колко пари ще ми стува и най вече в кой сервиз (около София).

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру

Мнениеот zero » 05 окт 2010, 09:34

Ами марката..... ако имаш кинти за трошене слагаш БРЦ и забравяш, в софия е 1450 по последен спомен. Читава уредба с която няма да имаш никви дертове. Ако не ти се дават 1450 другите са около 1000 но там рисковете са за твоя сметка :) шанса е 50 на 50 има колеги нямат ядове но колкото доволни има толкова и недоволни. Скоро имаше случаи един колега след като го въртяха 2 седмици успя да им върне уредбата и да отиде в друг сервиз за друга уредба, така че в тая област некъдърници много :) Ако имаш кинти сложи брц и не се занимаваи с посредствени газови :)

Добър майстор е този, след които като си отвориш капака да не познаеш че е пипано ;)

Потребителски аватар
vladotopalov
Новак
Новак
Kapa: CR-V

Мнениеот vladotopalov » 05 окт 2010, 13:18

Здравейте,
от скоро карам CR-V и първото нещо което направих като го купих беше да ми сложа АГУ. Имам приятели които корат също СРВ и със обикновинно АГУ си карат без проблем като разхода им в градско е 10л. / 100 км. Аз сложих същата газова уредба но при мен нещата не стоят по този начин в града 15 / 100 а на дълго 12 - 12,5 / 100км.

Дайте съвет какво може да е.

Благодаря

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру

Мнениеот zero » 05 окт 2010, 17:48

Ми освен да си смениш приятелите :) 10 в града на газ!!!!!!!! ъпсурд пълен, баламосват те нещо. Те леките коли едва стигат такъв разход та тоя джип ще свали на 10. На бензин го дават 11.8 а на газ горяла 11 :vijgo: нещо те баламосват, сега верно твоята гори малко повече в града ама тва е много относително, в кои град си кви преходи правиш как караш, колко висиш в задръстване, всичко си има значение. Моята с ГИ в Пловдив дава 11.5 - 12 газ в , извън града никога не е слизала под 11 а дори и 11 е рядкост мога да кажа че и извън града ми гори към 11.5. Не се учдваи че няма разлика, извън града карам със 110-120 а скоростите са къси и се отразява на разсхода, същите тея къси скорости обаче в града ми дават голямо предимство, почти на всеки булевард стигам до 5та :)и от тук и икономията. Един съвет, помисли за газ контрол ще ти свали разсхода а и ще се грижи по добре за клапаните ти, щото сега от мерак да гори по малко някои маистор ще ти обедни сместа и от там почва прегарянето на клапаните и леглата им.

Потребителски аватар
street_racing
Новак
Новак
Kapa: хонда акорд

Мнениеот street_racing » 05 окт 2010, 18:57

мерси много за съвета, 1450 лв за сега са малко повече от това което мога да дам, но пък може да почакам още известно време да посъбера някой лев и тогава да се газифицирам :)

Потребителски аватар
zero
Хонда Гуру
Хонда Гуру

Мнениеот zero » 05 окт 2010, 19:25

можеш да си сложиш и Фобос около 1000лв, доказано читава е но много е важно да ти я монтират и настроят кадърно инак хората са много доволни от нея.

Потребителски аватар
тони
Новак
Новак
Kapa: c-rv

Мнениеот тони » 05 окт 2010, 23:41

здравеите колеги ами по въпроса с газта от 5 месеца карам на газ ц-рв автомат 147 кончета газов инжекцион за 900лв и съм доволен 15-16 градско и то като си я настъпвам доста извън градско 12,5-14 завси ама като карам с 130-140 по14 не пада та то по каталог на бензин и дават към 13 та на газ ти разправят колега за 10 на 100 нещо те мотят

Върни се в “Алтернативни горива”