Сервиз за диагностика за прекъсване двигател Honda Jazz 1.2

Мнения, отзиви и препоръки

Модератор: Cyrix

Потребителски аватар
georgie
Новак
Новак
Kapa: Honda Jazz 1.2
Status: Извън линия

Сервиз за диагностика за прекъсване двигател Honda Jazz 1.2

Мнениеот georgie » 08 авг 2017, 21:45

Здравейте,
Търся читав сервиз със сертифицирани инженери за ДВГ L12A1 на Хонда Джаз.

Много форуми изчетох, засега всички сервизи започват много добре и обикновенно до третата година са се о.рали като карпатски вълци. Това го разбирам от постепенно влошаващите се отзиви във форумите. Омбре бяха върхът, сега много лоши отзиви, Слави, преди две години супер, сега зле.
Просто се надявам да попадна на специалист който сега започва с хъс , желание и мисъл. Благодарение на Вас, разбира се.
В Плевен повечето майстори не знаеха за втория ред бобини и свещи. Материала е такъв, какво да правиш. :(

Както и да е, въпроса ми е следния. На двигател L12A1 имам нестабилни ниски обороти и загуба на мощност. С ГИ Заволи, изминати 60к километра. Омаслителна система на клапаните. Сменени свещи NGK и бобина (Hoffer) от специалист по газови уредби. На диагностиката винаги излиза "random misfire" и на четирите цилиндъра. Компресия и клапани са супер. Колата е на 120 000 километра.
Това всичко се случва на газ и на бензин.
Поради невъзможност да намеря компетентни специалисти започнах тестове. При работещ двигател изключвах бобините на всеки цилиндър, само при изключване на бобините на първи цилиндър нямаше промяна в работата на мотора, иначе на другите цилиндри, при откачването на бобините двигателя почти угасваше. Размених бобини и свещи и се оказа, че пак първи цилиндър не работи. Тоест стигнах до извода, че първи цилиндър не работи и причината за това не са свещи и бобини. Занимавам се с електроника и двигателите са ми тъмна сфера. Пак казвам, това всичко го правих поради невъзможност да намеря специалисти.

Всеки ваш съвет ще е изключително ценен. Благодаря Ви.

п.п. Ако имате впечатления може и сервизи в съседни страни. Работата е на зор.

Върни се в “Сервизи”