Отново проблем със Сивика

Добре Дошли във Форума на Българският Хонда Фен Клуб!
Тук Можете да предложите вашата идея, да отправите критика към администраторите или каквото се сетите още свързано с форума!

Модератори: linejka, Cinderella

Потребителски аватар
Stefan901012
Новак
Новак
Kapa: Honda civic 7 gen
Status: Извън линия

Отново проблем със Сивика

Мнениеот Stefan901012 » 09 юли 2017, 11:53

Здравейте ,колеги ! За 2 месеца от както имам тоя Сивик , ми се скъса нервната система. Колата е 2003 , 1.6 110 коня , Vtec. По принцип имам само общи познания от автомобили , но съм си Монк и винаги усещам дефектите. Е явно , тоя път сам си се наиграх. Та новият проблем , като изключим тоя с маслояденето , е че колата угасна в движение. От известно време усещам странно запалване. Като , все едно да е зима и акумулатора да се измъчва първата секунда. Та както си я бях изфорсирал и изпреварвах , светна ABS, угасна СД-то и електронния километраж. След 2 секунди си изчезна и ел.рейка и двигателя угасна. Добре ,че нямаше кола отсреща. За първи път изпадам в ситуация в която наистина се стряскам, защото ел.рейка не била като другите -тук просто става камък и не помръдва. Че ще ходи с платформа в сервиз , ще ходи ...тя сега и не пали , ами от какво може да е ? Ел. Проблем или ? Само дизелаци съм карал , проблеми не съм имал....но тая кола всеки ден ми скъсява живота -а я купих с мерак ,понеже винаги съм искал Хонда. Ще съм благодарен да ви чуя мнението.

Потребителски аватар
Stefan901012
Новак
Новак
Kapa: Honda civic 7 gen

Re: Отново проблем със Сивика

Мнениеот Stefan901012 » 09 юли 2017, 18:01

Явно е проблем с токовете. Заредих акумулатора(който незнайно как падна в движение за 10 секунди, защото не ми е светило нищо) , сложих го и колата запали. Спрях си я пред блока и почна да свети на таблото индикацията с акумулаторчето. Викам си ,ок ще се сменят четки на алтернатора. Заключване и почва да свири фабричната аларма и да светят аварийните. Няма спиране...единствено като откача акумулатора. Вече не знам какво да я правя...Съвети?

Потребителски аватар
sashko3119
Новак
Новак
Kapa: Honda Civic 7 1.6Vtec

Re: Отново проблем със Сивика

Мнениеот sashko3119 » 24 авг 2017, 14:23

Здравей колега,
Няма да е зле да я закараш на една диагностика, там ще си покаже ако има проблем.
Имах същите симптоми с трудно палене и гаснене в движение при висока скорост - оказа се, че сензора на разпределителния вал си заминава и създава проблеми. Смяната му е само с нов и оригинален от Хонда!

Върни се в “Honda Фен България”