Добре дошли в Българският Хонда форум. Натиснете тук за да се регистрирате

Ако желаете да подкрепите форумът на Honda-Bulgaria, моля кликнете на банерът отдолу. Предварително благодарим !

компютърен сервиз Варна
Моля гласувайте за Honda-Bulgaria.com в BGtop
Начало форум Хонда Технически форум Civic Монтаж на фарове за мъгла - Хонда Сивик 99-01
 • Монтаж на фарове за мъгла - Хонда Сивик 99-01

  Хонда Сивик

  Модератори: motor1sta, AMD

  zarrick Аватар
  Напреднал Хондажия
  Напреднал Хондажия

  Мнения: 55
  Е благодарил: 1 пъти
  Благодарено му е: 36 пъти
  Репутация във форума: 10
  Kapa: ВикТорИя

  Инструкция за поставяне на фарове за мъгла (халогени) на
  Honda Civic (EK) 1999 – 2001

  Това ръководство е за поставяне на „бистри”, „JDM жълти” или „опушени” халогени на 99-00 Honda Civic:
  Изображение Изображение Изображение
  Тази статия ще Ви даде доста пълна представа за това от какво се нуждаете за да монтирате фарове за мъгла (халогени) на Honda Civic (ЕК) 1999-2001. Dash Z Racing препоръчва да инсталирате халогените в присъствието на професионалист за оптимални резултати. Ако желаета повече информация от официалната уеб-страница на хонда за поставянето на оригинални (ОЕМ) фарове за мъгла (халогени), които са много подобни на показаните тук афтърмаркет такива), може да посетите следния линк: http://www.hondacivicforum.com/forum/in ... ets-61880/

  1. Нужни инструменти

  • Комплект халогени за Honda Civic (EK) 99-01, включително всички части и цялото окабеляване;
  • Дремел или бормашина с регулируеми обороти с острие за метал, за изрязване на дупката в бронята и заглаждане на ръбовете й;
  • Всички нужни букси;
  • Отверки с права глава и с кръстата глава филипс;
  • Изолирбанд;
  • Голямо парче картон за да поставите свалената броня.

  2. Снимка на пълен комплект фарове са мъгла за Honda Civic (EK) 99-01

  Изображение

  Комплектът включва: двойка осветителн тела (ляво и дясно); окабеляване; копче-прекъсвач за включване и изключване; реле; планки за монтиране; винтове и някой други аксесоари, като свински опашки, метална мрежа.


  3. Боядисване на капачката (рамката) на фаровете за мъгла - ( по избор):

  Ако желаете цвета на капачката на халогените ви да съвпада с цвета на Вашия Civic, трябва да боядисате капачките преди да пристъпите към монтирането на комплекта. Комплектите обикновено са боядисани в сиво или черно и дори на не ги пребоядисате, в тези цветове също ще стоят страхотно на Вашата Honda Civic.
  Изображение Изображение

  4. Сглобяване на фаровете за мъгла на Civic

  Вземете гайките и болтовете за да сглобите осветителните тела както е показано на снимките. На снимката отляво е показан десния фар (от пасажерската страна), а на дясната снимка е показан фара от шофьорската страна. Уверете се, че сте използвали включените чайби и федерки и за четирите болта. Продължете и ги притегнете – скобите са достатъчно гъвкави за да паснат по бронята.
  Изображение Изображение

  5. Свалете предната броня

  Трябва да свалите предната броня. За да го направите, трябва да развиете страничните винтове, както и тези на предната решетка над бронята. Този процес е лесен и с леко и внимателно разклащане на бронята лесно ще усетите къде са винтовете. С цел да избегнете надраскване на бронята, след като я свалите, не забравяйте да я положите на предварително подготвеното парче картон, а не директно на земята.
  Изображение

  6. Изрязване на дупките за фаровете в бронята.

  Този процес е необратим, което значи че след като веднъж сте изрязали дупките за халогените, ако решите да не ги поставите или да ги махнете след време, в бронята ви ще останат отворени изрязаните дупки и варианта това да се оправи е нова броня. Поради това, ако не сте сигурни, че искате фарове за мъгла , спрете до тук.
  Погледнете от вътрешната страна на бронята зоната върху която ще работите (на снимката е показана шофьорската страна). Обърнете внимание че съвсем леко си личи къде трябва да бъде изрязана дупката. Уверете се, че ще режете в тези контури. Опитайте се да изрежете дупка, с големина, точно колкото да влезе капачката на халогена, като това не е задължително, тъй като капачката покрива по голям участък. Вземете подготвения дремел или бормашина с регулируеми обороти (подобни на това което сме използвали на снимките) и внимателно изрязвайте по линиите. Внимавайте да не изрежете местата, където се завинтват винтовете, държащи капачката и светителното тяло. Правете проби с напасването на капачката колкото е необходимо.
  Изображение Изображение

  7. Поставяне на осветителните телав дупките на бронята.

  На снимките е показано къде трябва да се завинтят планките на осветителното тяло за бронята. На снимкиите първо завихме болта отдясно и после напаснахме останалите дупки по заготовките на бронята.
  Изображение Изображение

  На снимките от ляво се вижда осветителното тяло през дупката в бронята. На снимките от дясно капачката вече е поставена на мястото си.
  Изображение Изображение
  Изображение Изображение

  8. Окабеляване

  Започнете от пасажерската страна и прекарайте кабелите надолу покрай лявата страна на радиатора. Можете да облепите буксите с изолирбанд за да не се счупят при прокарването им около двигателния отсек. Прекарайте кабелите надолу и го издърпайте, така че, буските на двата халогена да съвпаднат.
  Изображение Изображение

  Прекарайте кабелите от дясната страна на радиатора – като пространството е доста тясно. Заземете всеки от двата халогена по отделно към най-удобните заземителни точки по купето. На снимката отдясно е заземено пд радиатора. Болтовете са 8мм; развийте ги; поставете С конекторът и стегнете отново.
  Изображение Изображение

  Уверете се, че конекторите достигат до осветителните тела отляво и отдясно. Укрепете всичко със свински опашки, така че по дългите кабели да не висят и да са прибрани към купето.
  Изображение

  9. Монтиране на бронята

  Вземете бронята и свържете буксите на окабеляването с тези на осветителните тела. Можете да ги смажете с непроводима грес, тъй като са свободно изложени на действитео на външите фактори, като вода, прах, сол и др.
  Изображение Изображение

  Сега поставете обратно бронята, като ползвате обратния ред на демонтирането й. Внимавайте да не пропуснете някой винт или щипка.

  Накраяя трябва да изглежда ето така:
  Изображение


  Ето и схемите и снимките от приложения линк към официалното ръководства на хонда:
  Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

  For this message the author zarrick има получени благодарности: 3
  doctor(22 Юли 2011, 19:44), drakonkata(04 Фев 2012, 21:21), r16(22 Юли 2011, 19:51)
  Rating:25%
   

  Share On:

  Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

  Назад към Civic