10 любопитни факта за Хонда

Did-You-Know1. Honda е основана през 1946 г. от Соичиро Хонда.
2. В самото начало  фирмата е произвеждала мотопеди. Интересното е, че след това компанията закупува изведени от експлоатация двигатели, реконструира ги и ги поставя на велосипеди,  по този начин тя става първата в света организация, занимаваща се с такава дейност.


3. На мястото на фабрика за шиене е построена първата голяма фабрика, за производство на мотоциклети, с името  Хонда. Между другото след това възникват слухове за доста ексцентрично поведение, от страна на създателя на марката – Соичиро Хонда.
4. От 1959-1969 година, са създадени около 100 фабрики и представителства на Хонда по целия свят, това  играе важна роля за успешното предствавяне  в спортните мото състезания.
5. През 1972 г. Се появява и първия Civic със CVCC двигател.
6. През 1973 Такео Фуджисава става президент на компанията, той остава на този пост в продължение на десет години. Има голям принос към компанията, тъй като още през първата му година на управление, на чело на Хонда, той покачва продажбите с нескромните 76% в сравнение с предходната година и то по време на петролната криза.
7. През 1976 година на пазара излиза първият Honda Accord.
8. Хонда е предоставила двигатели за някои отбори във Формула 1 по-специално, Макларън и Уилямс.
9. Първият  автомобил хибрид на компанията е Insight

10. Моделът CR-V излиза на пазара през 1996

СподелетеShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Updated: 29.02.2016 — 18:03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*