Хонда Джаз : Най-добър Супермини в Euro NCAP за 2015 година

euroncap-honda-djazzНовото поколение Honda Jazz бе отличено с престижната награда за най-добър автомобил в клас Супермини за 2015 г. на независимата организация за безопасност Euro NCAP. През миналата година Honda Jazz постигна максимален рейтинг на безопасност от 5-звезди.

Jazz взе титлата в конкуренцията от общо 9 автомобила в класа си. Всяка година EuroN CAP публикува списък на автомобилите, които са се представили най-добре като резултати в съответните си категории. За да се постигне наградата “Най-добър в класа” на Euro NCAP, автомобилите от всяка категория се оценяват по отношение изчислената сума от точките във всяка от четирите ключови области за сигурност: на възрастните пътници, на децата, пътуващи в автомобила, безопасността на пешеходците и системи за подпомагане. Тази сума от точки се използва като основа за сравняване на превозното средство.

Генералният секретар на Euro NCAP д-р Михаел ван Ратинген коментира: “EuroNCAP поздравява Хонда за Jazz, които получи най-добрите оценки в клас Супермини за 2015 година. Наградата е признание за 5-звездното представяне на Jazz и стратегията на Honda по отношение на оборудваненето за безопасност, което го изстреля на върха в този сегмент.“

maxresdefault

Всички версии на Jazz са оборудвани със City-Brake Active System (CTBA) на Honda като стандарт. В средните и горните класове на оборудване на Jazz има широка гама от функции, които са в  Advanced Driver Assist System (ADAS)  на Honda. Това е цялостен пакет от технологии за активна безопасност, включително: Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning и High-beam Support System.

Освен това, Honda Jazz е със структура на купето Honda Advanced Compatibility Engineering (ACE), предназначена да пренасочи и разпредели енергията при сблъсък от отделението за пътници, като същевременно се минимизират щетите, причинени на други засегнати превозни средства.

Старши вицепрезидентът на Honda Motor Europe Филип Рос добави: “Много сме развълнувани от това, че Jazz  е обявен за най-добър автомобил в клас Супермини за 2015 г. на Euro NCAP. Honda се ангажира да предоставя на клиентите си високо качество на продуктите, които отговарят на най-строгите стандарти за безопасност в Европа. Този ангажимент към безопасността се подчертава от всеки модел Honda, който се предлага в Европа. Така Civic, CR-V, Jazz и HR-V постигнаха рейтинг ог пълни 5 звезди от EuroNCAP. 2015 г. бе много успешна за Хонда, защото Jazz и другите наши нови продукти бяха високо оценени от клиентите, както и от организации като Euro NCAP.”

 

Източник : http://www.honda.bg

СподелетеShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Updated: 12.02.2016 — 1:18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*