Нов блясък за легендата CR-V

new-honda-cr-vНад 750 хил. продажби, 18-годишна история и фейслифт. Това предлага Honda CR-V към днешна дата. При обновяването кросоувърът получава променени фарове, брони, радиаторната решетка, светлинна графика на стоповете и повече хром. Едно от големите предимства на автомобила остава огромният багажник с обем, вариращ между 589 и 1648 литра. При сгъване на делящите се в съотношение две към едно облегалки на задните седалки се получава равен под и място за предмети с дължина 1.57 метра.Хитри решения в салона

С влизането в салона веднага прави впечатление използването на по-качествени материали, обособяването на нови места за съхранение на различни дреболии и по-прегледното приборно табло. Мултимедийната система на CR-V е със 7-инчов тъчскрийн, като освен от радио и външни източници може да възпроизвежда музика и от web-базирани радиостанции. Тя разполага и с функционалността на таблет – сърфиране в интернет, достъп до социални мрежи и т.н. Навигацията е с карти на “Гармин”, като дори за България те са подробни и с регулярно обновяване.

Повече комфорт и прецизност
Що се отнася до чисто автомобилните достойнства, заслужава да се отбележи променената ходова част, като CR-V вози по-комфортно, без да е пожертвано подобното на лек автомобил пътно поведение. Воланът е подчертано по-директен и информативен.

След фейслифта моделът се предлага с еволюиралата версия на познатия 1.6-литров дизел. Новият мотор има два турбокомпресора, като мощността от 160 конски сили е достатъчна, за да може той да замени досега вграждания 2.2-литров агрегат. Новият дизел дори предлага с 10 конски сили повече от него при същия въртящ момент (350 Нм) и 11% по-нисък разход на гориво.
2016-Honda-CR-V-Interior
Екипиран с мотора с два турбокомпресора, CR-V е много приятен за каране. Двигателят има достатъчно запас от тяга за всякакви ситуации, а в добавка разгръща плавно мощността си. Тихата работа и ниския разход, оказал се 6.5 л/100 км в рамките на теста, са другите му предимства. В карания автомобил дизелът беше комбиниран с механична трансмисия, с прецизен ход на лоста и отлично напаснати предавателни числа. На по-късен етап предстои лансиране на CR-V с деветстепенен автомат.

Предусеща опасностите и взима мерки
Чрез набора от системи за безопасно шофиране, кръстени Honda SENSING, CR-V предусеща опасностите с помощта на камера и радарни сензори, взима мерки да избегне катастрофата или поне да намали щетите от нея. Специално внимание заслужава новото поколение на адаптивния круиз контрол, който може да предугади изненадващото включване на автомобил от съседната лента, така че да спре по-плавно и ефективно.

crv-v-2016
Сред системите за сигурност присъстват още предупреждение за удар в предното превозно средство, сигнализация за излизане от избраната лента на движение, алармиране за кола в мъртвата зона на огледалата и т.н. Камерата за заден ход да дава различни гледни точки, като една от тях гарантира забелязването и на най-ниските препятствия.

Honda CR-V i-DTEC 1.6 AWD

 

08HondaCRVdtecreview
Задвижване
Двигател 4-цил. турбодизел
Работен обем, куб.см 1598
Максимална мощност, к.с. 160
Макс. въртящ момент, Нм 350
Трансмисия 6-степ. механична

Динамика
Максимална скорост, км/ч 203
Ускорение от 0 до 100 км/ч, сек. 10.0
Среден разход на гориво, л/100 км 5.1
Емисии CO2, г/км 129

Цена
Базов модел в лв. с ДДС 44 990
Тестван модел в лв. с ДДС 73 190

 

Източник : http://www.capital.bg

СподелетеShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Updated: 12.02.2016 — 15:48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*