А за това знаете ли?

honda_jazzА за това знаете ли?

Honda Fit – Понякога едно име звучи добре в заседателната зала, но не и извън нея. Когато Honda пуснали новия си модел, те първоначално искали да го нарекат Fitta. Оказало се обаче, че в скандинавските езици това е разговорна дума за женски гениталии. Така компанията набързо съкратили името на Fit, a в Европа моделът бил представен със съвсем различно име – the Jazz


Първото и второто поколение на Honda CR-V се продаваха с маса за пикник, поставена под пода на багажника. Освен това в първата генерация моделът разполага с комплект за душ, а наскоро се появи друг модел на марката – Odyssey, който е оборудван и с прахосмукачка. Изобщо никой друг производител не предлага толкова странни, но и полезни опции като Honda.
honda_cr_v

Мечтата на основателя на японския производител на автомобили Honda – Соичиро Хонда, се превърна в реалност. Японската компания вече произвежда и самолети.

honda_jet

Honda е най-големият производител на двигатели в света . Ежегодно марката произвежда около 5 милиона двигатели с общо предназначение, които се произвеждат в шест държави и ги доставя в 86 страни по света като източник на енергия за различни машини, използвани в строителството, промишлеността, селското стопанство, градинарството и други приложения като генератори, фрези и косачки, както и различни преносими устройства, включително ножици за жив плет.

honda_kosa4ka

Honda произвежда около 50 хиляди снегорина в Япония и САЩ, и ги доставя за пазарите в Япония, Северна Америка и Европа.

Най-бързата косачка в света

Пиърс Уорд от Top Gear постигна скорост от 187 км/ч с тази косачка Honda на испанския тестови полигон IDIADA. За да бъде постигнат този резултат, по нея е работил Team Dynamics, партньор на Honda в британския шампионат за туристически автомобили (BTCC). Те са разработили ново шаси и специално окачване, монтирали са мощен 109 к.с. двигател от Honda VTR Firestorm и и колела от ATV.

honda_barza_kosa4ka

СподелетеShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Updated: 15.02.2016 — 21:43

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*